Top orășele romantice din lume

Vrei sa te bucuri de cel mai romantic week-end? Nu trebuie neparat sa ajungi prin Paris, Venetia sau Roma. Exista unele destinatii mult mai frumoase, foarte aproape.

Odata ce toamna isi va face aparitia si zilele sunt din ce in ce mai scurte si mai reci, nimic nu se compara cu o escapada de week-end in cel mai simpatic, mai linistit si mai romantic loc.

Europa are o multime de locuri superbe si satucuri a caror frumusete este de neegalat. Iata deci care sunt destinatiile de descoperit neaparat.

Giethoorn, Tarile de Jos. Cel mai adesea numita si « Venetia Nordului » din cauza canalelor sale linistite care o strabat, aceasta destinatie pare iesita direct dintr-un basm. Cu casutele sale cu acoperise din paie, aleile sale marginite de arbori si podurile cu arbori centenari, incarneaza perfect cuvinteel « calm » si « seninatate ».

Taormina, Italia. In Italia, aproape toate orasele de pe malul marii inspira romantism. Dar Taormina este cea care se remarca cu adevarat. Ofera un cadru grandios, cocotata in varful falezei sale din Sicilia. Privelistile asupra Marii Ioniene si asupra Muntelui Etna sunt fabuloase.

Soglio, Elvetia. Se spune despre Soglio ca este poarta de intrare inspre Paradis. In inima Alpilor, in Valea Bregaglia, este locul perfect pentru un week-end in doi. Se vine aici pentru stradutele pavate, pentru aerul curat de la munte si pentru trandafirii din gradina Palazzo Salis.

Bled, Slovenia. Cu biserica sa iconica, care straluceste in mijlocul unui decor pitoresc, satucul Bled este cel mai romantic. Aici totul este magnific, de la castelul sau din secolul XII pana la micile restaurante iluminate de lumanari.

Aveiro, Portugalia. Cabane in cele mai colorate nuante, o superba arhitectura Art Nouveau, cele mai verzi gradini, canale pline de vapoare… este foarte usor sa te indragostesti de Aveiro. Trebuie sa profiti din plin de aerul sau balnear, poti sa iei picnicul sub palmieri la umbra sau sa savurezi cea mai buna cafea.

Greiranger, Norvegia. Aflat la poalele unui ghetar clasat in patrimoniul mondial Unesco si inconjurat de poteci de munte, orsul Greiranger este un adevarat decor de carte postala. Dar este si un paradis secret pentru cei adora gastronomia.

Iseo, Italia. Lacul Come este cel mai cunoscut de aici. dar lacul Iseo este mult mai linistit si mai putin aglomerat deci nu atat de aglomerat. In fata are Muntele Isola care pare ca rasare din mijlocul lacului.

Hallstätt, Austria. Nu mai are nevoie de nicio prezentare,deoarece este clasat deci cel mai frumos satuc din lume. si cand maiestusoul munte Dachstein apare incet din bruma, ne dam seama foarte repede de ce este inscris in Patrimoniul Unesco. Cu bisericile sale din secolul XX si mica sa piata este cel mai frumos, cu adevarat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *