Top 8 alimente detox pe care trebuie să le privilegiezi la tine în alimentație

Mese in week-end prea copioase, zile de sarbatoare in care ai petrecut cu cele mai delicioase mese, sarbatorile de sfarsit de an… toate s-au adunat, digestia este un proces mult mai laborios si te simti mereu obosit/a?

In acest caz, ar trebui ca in farfuria ta sa se regaseasca mai multe alimente detox care te ajuta sa elimini toxinele care s-au acumulat in exces.

Prazul. Bogat in fibre solubile, in apa si in potasiu, dar cu un nivel scazut de sodiu, prazul este cel care poate favoriza eliminarea renala. Un aliment foarte bun pentru a purifica organismul care contine si compusi anti-inflamatorii si anti-bacterieni.

Usturoiul. Usturoiul are virtuti anti-colesterol, cu conditia sa fie insa mancat crud si zdrobit. Consuma –l cu moderatie in cazul in care ai probleme cu digestia.

Anghinarea. Anghinarea este cea care poate favoriza secretia de bila prin vezica biliara si evacuarea sa inspre intestine. Este foarte bogata in potasiu si este cel mai bun diuretic.

Avocado. Avocado este un fruct care contine glutathion, un compus care favorizeaza eliminarea de toxine.

Sfecla. Sfecla contine metionina, un compus care ajuta corpul sa trateze deseurile din organism. Dar si betanina care ajuta ficatul sa metabolizeze acizii grasi.

Cretusca. Clorofila pe care o contine poate stimula productia de globule rosii si de enzime detox. Este sursa de caroten, de vitamina C si de minerale, fiind in acelasi timp depurativa si remineralizanta.

Varza. Cruciferele, varza, broccoli sau conopida, sunt foarte bogate in vitamina C, fibre solubile si pot alunga eficient si repede senzatia de foame. Dar contin si crom care poate regla nivelul de zahar din sange. Compusii lor sulfurosi sunt cei care ajuta sistemul diegstiv sa revina la parametri normali dupa excese.

Marul. Marul contine pectina, o fibra care permite eliminarea de toxine si care se umfla in stomac in contact cu lichidele de aici, contribuind foarte eficient la senzatia de satietate.

Hrisca. Hrisca nu contine gluten si se poate digera foarte usor. Are un indice glicemic foarte scazut si nu lasa glucidele sa se stocheze sub forma de grasime.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?