Țigara electronică este mai nocivă decât tutunul?

Rezolutie pentru inceput de an: ai vrea sa renunti la fumat. S-ar putea ca tigara electronica sa fie un ajutor de pret. Dar care sunt riscurile?

Tigara electronica este mai putin periculoasa decat tutunul pentru sanatate? In incercarea de a renunta la fumat fiecare are metodele sale. Daca unii apeleaza la propria vointa si ambitie, altii la hipnoza, unii prefera substitutele la nicotina, cunoscuta si sub numele de tigara electronica. Chiar daca nu reprezinta o solutie miracol tigara electronica te-ar putea ajuta sa te lasi de fumat mai usor.

Autoritatile sanitare britanice afirma ca tigara electronica este mai putin nociva decat tunutul. Chiar asa este?

O evolutie din 2015. Chiar daca este mai putin periculos pentru sanatate sa fumam tigara electronica, nu tigara clasica, plina de substante cancerigene, studiile arata ca si tigara electronica are unele consecinte negative asupra sanatatii noastre. Stim inca de la inceputul anului 2018 ca unele tigari electronice contin diacetil, un compus interzis deja in unele tari precum Franta deoarece ar duce la aparitia unor boli grave ale plamanilor.

In ceea ce priveste functionarea tigarilor electronice, toate functioneaza in acelasi fel – dispun de un container umplut cu un lichid care este realizat de obicei din nicotina, substante chimice si numeroase arome. Dispozitivul de incalzire este cel care transforma mai apoi lichidul in vaporii pe care fumatorul ii inhaleaza.

Majoritatea tigarilor electronice contin nicotina chimica care creeaza dependenta. In momentul in care folosim tigara electronica exista riscul de a dezvolta stari de apatie dar si o nervozitate acuta. Nicotina nu este recomandata persoanelor cardiace, afecteaza foarte tare arterele.

In orice caz, tigarile electronice nu sunt 100% sigure dar numerosi sunt expertii care le considera mai putin periculoase decat tigarile clasice. O tigara electronica nu arde, astfel incat oamenii nu sunt expusi la toxine. Se estimeaza faptul ca tigarile electronice sunt cu aproximativ 95% mai putin aunatoare decat cele clasice, poate chiar mai mult. Exista deja tari care interzic si tigara electronica in spatiile publice. Pericolul expunerii la vaporii pasivi nu este chiar zero, exista dar este mult mai scazut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *