Știi care sunt alimentele pe care le poți consuma atunci când ești răcit?

Stii care sunt alimentele care te pot proteja de raceala si de gripa? Sau care sunt alimentele ce pot intari sistemul imunitar? Vei afla in cele ce urmeaza.

Fructele mici. Acestea au numeroase beneficii asupra sanatatii, fiind foarte bogate in vitamina C si hidratand in acelasi timp. Iar vitamina C joaca un rol foarte important atunci cand vine vorba despre sistemul imunitar. Pune deci fructelE precum afinele, zmeura sau capsunile peste tot- in cereale, iaurturi, salate sau sucuri smoothie.

Bananele. Sunt foarte bogate in potasiu, dar si alti nutrienti precum fibrele si vitamina B6 care sunt formidabile pentru a intari sistemul imunitar. Iar electrolitii din banana iti pot reface nivelul de energie atunci cand esti epuizat din cauza gripei sau racelii.

Ouale. Chiar daca ouale nu ar fi chiar prima ta alegere, acestea pot sa faca minuni pentru sistemul tau imunitar. Contin o proteina completa, care este un nutrient important pentru a combate tot felul de maladii.

Orzul. Orzul este o sursa foarte buna de fibre si de seleniu, care au un efect excelent asupra sistemului imunitar datorita proprietatilor antioxidante. Se poate folosi in salatele care contin fructe sau in preparatele pe baza de legume, de nuci, seminte sau leguminoase.

Pestii grasi. La pranz sau la cina, daca nu vrei sa te imbolnavesti, trebuie sa stii ca pestii grasi sunt foarte bogati in proteine. Mai ales cei precum somonul sau tonul. Studiile au ajuns la concluzia ca o alimentatie bogata in uleiuri de peste cu un nivel ridicat de DHA poate stimula activitatea limfocitelor B, globulele albe, foarte importante pentru sistemul imunitar.

Kombucha. Este vorba despre o bautura fermentata foarte in voga in ultima vreme. Este foarte bogata in nutrienti esentiali pentru sistemul tau imunitar- vitamine din complexul B, vitamina C si zinc. Kombucha contine si probiotice, excelente pentru intestine, care pot intari sistemul imunitar.

Ghimbirul. Ghimbirul poate trata simptomele de gripa si de raceala, diminuand congestia si stimuland circulatia sanguina.

Cartoful dulce. Cartoful dulce este excelent pentru sanatate. Contine vitamina A, un nutrient care poate intari sistemul imunitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *