Regimul Mind – ce alimentație trebuie să adopți atunci când vrei să ai un creier sănătos

Ideal pentru a te mentine in forma, dar si pentru a preveni degenerescenta cerebrala, regimul Mind este cel care te invita sa privilegiezi alimentele care protejeza creierul la tine in farfurie precum pestele, nucile sau fructele mici, rosii sau de padure.

Ia un strop deci din miticul regim mediteranean, cunoscut pentru beneficiile sale, de a reduce problemele cardiovasculare, mai ales. Adauga putin din regimul Dash, ideal pentru a lupta contra hipertensiunii si vei obtine regimul Mind.

Mind, un regim ideal pentru a proteja creierul. Ideea este de a combina beneficiile regimului meditereanean cu cele ale regimului Dash, favorizand o alimentatie bogata in omega 3 si suprimand alimentele transformate si cele prea sarate. Acest lucru trebuie facut pentru a preveni maladii precum Alzheimer.

Cum poti urma Regimul Mind?

Pentru a beneficia de efectele pozitive ale regimului Mind, nu trebuie sa te privezi de toate preparatele delicioase. Trebuie doar sa reduci anumite tipuri de alimente- cele prea grase, cele prea sarate sau cele prea dulci si sa favorizezi altele.

Care sunt alimentele de consumat?

Legumele cu frunze verzi – varza, spanacul, salata rucola, macrisul, papadia sau ierburile aromatice… 200 mg minimum pe zi.

Oleaginoasele, foarte bogate in acizi grasi omega 3 trebuie sa fie si ele consumate- arahide, alune, nuci, seminte de floarea-soarelui, de dovleac, de susan, muguri de pin, dar si fistic, masline… 30 de grame pe zi.

Fructele, cele rosii mai ales, nu contin foarte mult zahar si contin un nivel ridicat de antioxidanti. Consuma macar un bol o data sau de doua ori pe saptamana- 110-150 de grame.

Glucidele si cerealele integrale- orez integral, grau, quinoa, bulghur, ovaz, paste din grau integral… de consumat minimum 200-250 de grame pe zi.

Apa si ceaiul, mai ales cel verde sunt foarte importante deoarece pot hidrata organismul. In caz, contrar, creierul isi va micsora volumul si capacitatile cerebrale vor fi mai reduse.

Alimentele de evitat.
– alcoolul deoarece poate degrada celulele creierului.
– alimentele foarte transformate deoarece pot contine perturbatori endocrinieni.
– produsele care contin prea mult zahar.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?