Recenzie Anthem

Daca ati jucat Annthem atat in alfa, cat si in beta, atunci probabil ca ati sperat ca acest joc se va imbunatati atunci cand va fi lansat, dar din pacate lucrurile nu au stat chiar asa. In urma jucarii versiunii beta a jocului, probabil ca ati ajuns la concluzia faptului ca acest joc sufera de disonanta cognitiva datorita modului cum a fost realizat.

Se pare ca cei de la Bioware s-au gandit sa transforme un sci-rpg, care se asemana mult cu Mass-Effect, intr-un joc online de tip live serrvice, produsul care a iesit din aceasta combinatie fiind jocul Anthem, dupa sase ani de munca.

Acest joc este mai mult un looter shooter, el asemanandu-se cu The Division si Destiny, dar spre deosebire de aceste jocuri, el nu se ridica chiar la inaltimea acestora. Cei de la Bioware au optat pe imbinarea povestii cu stilul de role playing, respectiv cu modul de joc online. Acest lucru ar putea suna foarte bine in teorie, dar in practica lucrurile nu stau chiar asa. Jocul este impartit astfel in doua.

Modul third person shooter si modul first-person, pot fi alese in functie de dorintele voastre. In modul first-person, fiecare persoana va fi in lumea ei, aceasta lume fiind populata doar de NPC-uri. Nu veti vedea astfel nici o alta persoana reala daca veti opta pentru aceasta optiune.

Jocul se va comporta mai mult ca un single player. Cu toate acestea, atunci cand treceti prin misiuni, jocul va va obliga sa duceti aceste misiuni la capat alaturi de alti jucatori. Puteti face misiune si de unii singuri, dar mai bine o faceti alaturi de alti jucatori pentru ca in acest fel veti reusi sa primiti mai multa experienta.

Daca veti juca pe optiunea hard, veti primi si un loot mult mai bun de arme si armuri. La una dintre misiuni este o problema destul de grava pentru ca elementul de poveste nu este realizat asa cum trebuie. Anthem isi pierde astfel jumatate din valoare in acest moment.

Nu exista o poveste in spate, misiunile fiind greu de parcurs, jocul obligandu-te practic sa pierzi multa vreme. Din punctul de vedere al calitatii narative, acest joc nu este chiar pentru oricine. Exista astfel posibilitatea sa nu fiti prea impresionati de el. In unele situatii, misiunile va vor face uneori chiar sa renuntati la joc, de aceea este bine sa aveti in vedere toate aceste lucruri despre joc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *