Realme 5s – Snapdragon 665, senzor de 48mpx și o baterie enormă de 5000 mAh

Realme 5s tocmai a fost oficializat in India. Este vorba despre o versiune imbunatatita a lui Realme 5 standard care va fi lansat in Europa pe data de 21 noiembrie. Noul model se distinge printr-o configuratie noua a aparatului foto. Regasim tot un aparat foto cvadruplu insa modulul principal trece de la 12 la 48mpx. Un smartphone propus la un pret de 999 rupii pentru versiunea de baza, echivalentul a 125 euro.

In timp ce Realme X2 Pro si-a facut deja debutul pe piata franceza, constructorul chinez isi continua strategia cu lansarile de telefoane din gama low range. Realme 5s se pozitioneaza drept concurent direct pentru Xiaomi Redmi Note 8 si tocmai a fost oficializat in India. Este dotat cu un SoC Snapdragon 665 AIE, cu un aparat foto cvadruplu dar si cu o baterie mare, de 5000 mAh.

Principala noutate se refera la aparatul foto. Realme 5s promite clisee mai bune datorita aparatului sau foto principal care a trecut de la 12 mpx la 48mpx (Samsung GM1). Ceilalti trei senzori foto raman neschimbati. Regasim acelasi modul de 8mpx unghi ultra larg, un senzor macro precum si un modul ToF pentru profunzime, ambele cu o rezolutie de 2mpx. Cu aceasta actualizare, Realme 5s poate ajunge la acelasi nivel cu Realme 5Pro in ceea ce priveste aparatul foto.

Versiunea de baza cu 3GB RAM nu mai este propusa. SoC-ul Snapdragon 665 se bazeaza pe inteligenta artificiala si este sprijinit de 4GB RAM de memorie vie si o stocare de 64 sau 128 GB. In ambele cazuri exista posibilitatea de a adauga spatiu datorita prezentei unui port micro SD (pana la 256GB). Realme 5s dispune si de un ecran de 6,5 inchi cu o rezolutie HD+.

In ceea cepriveste design-ul, Realme 5s seamana foarte mult cu modelul Realme 5 lansat in august. Avem un panou spate intr-o nuanta rosu cu gradient si un scanner de amprente fizic precum si un set-up quad-camera care, dupa cum se vede si intr-un teaser postat recent, include un senzor foto principal de 48mpx. Realme 5s ar putea face trecerea la un ecran de 1080p si sa ne ofere o incarcare mai rapida, respectiv USB-C.

Pret si disponibilitate. Realme 5s va fi lansat in India initial la un pret de 999 de rupii pentru versiunea de 4/64 GB si 1099 de rupii pentru versiunea 4GB/128 GB de stocare ceea ce corespunde la aproximativ 125 euro si 140 de euro. O conferinta de presa este prevazuta pentru a marca aceasta oficializare pe data de 21 noiembrie pentru a anunta lansarea lui Realme 5s in Europa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?