Ouale, cea mai bună alegere pentru micul dejun

Gata cu cerealele pline de zahar de la micul dejun. Un studiu american vine sa demonstreze inca o data faptul ca ouale de la micul dejun sunt mult mai satioase decat fulgi de cereale sau cerealele.

Un studiu american si mai recent si INRA, a demonstrat ca, oul consumat la micul dejun, cea mai importanta masa a zilei aduce mai multa energie decat painea prajita sau cerealele.

Ouale se bucura cel mai adesea de o proasta reputatie. Auzim cel mai adesea ca sunt foarte grase, ca pot favoriza colesterolul si ca nu ar trebui sa se consume mai mult de 2-3 pe saptamana. Dar ar trebui sa renuntam la aceste idei preconcepute deoarece sunt un veritabil aliat in materie de sanatate.

Ouala sunt foarte bogate in vitamine si in minerale. Contin vitaminele A si D, vitamina E si vitamina K. In plus, sunt bogate in iod si in seleniu, dar si in fosfor sau in fier. De asemenea contin numerosi carotenoizi, foarte benefici pentru vedere.

In Italia, o persoana super longeviva, de 116 ani, chiar a marturisit care sunt secretele longevitatii sale, spunand ca mananca la micul dejun numai putin de 3 oua.

Oua la micul dejun, dar nu doar oua. Ouale ne ajuta sa ne energizam la micul dejun mai ales datorita faptului ca este compus din proteine. Nu putem deci compara oul cu painea sau cu cerealele, care sunt feculenti.

Cel mai bun compromis – sa ai un aport in proteine, dar si in feculenti. Sa nu uitam ca americanii consuma alaturi de oua la micul dejun si sunca sau carne.

Acest aport de proteine poate sa fie adus si de carne, de lactate sau si de proteinele vegetale precum seitanul.

Ai grija la excesul de proteine. Ai grija la excesele de alimente, la fel ca si in orice caz. Nu trebuie deci sa abuzezi de oua nici dimineata, nici in oricare alt moment al zilei.

Proteinele nu sunt stocate de catre organism. Pentru a evacua excedentul, ficatul si rinichii sunt deci obligate sa lucreze mult mai mult.

Un regim care ar implica consumul de foarte mnulte oua dimineata se potriveste unui sportiv de performanta, dar nu oricui.

Un mic dejun sarat este foarte benefic. Principalul atu al oului este ca se poate integra unui mic dejun sarat si nu unui mic dejun dulce. Foarte multa lume are tendinta sa consume prea multe alimente dulci pe timp de dimineata.

Hranitoare deci, deloc scumpe si mai degraba extrem de savuroase, atunci cand sunt savurate asa cum trebuie, ouale sunt alimente care nu trebuie sa fie uitate, mai ales la micul dejun. Si se pare ca sunt intr-adevar o idee excelenta pentru micul dejun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *