Învață să decodezi limbajul corpului

Nu comunicam doar prin intermediul limbajului si al cuvintelor. Atitudinile, micile gesturi sau expresiile fetei sunt cele care exprima personalitatea noasta, fara voia noastra uneori. Sa invatam deci cum sa decodam gesturile noastre… si ale celor din jur.

Limbajul verbal nu reprezinta decat 7% din mesaj. 55% din comunicare se datoreaza limbajului non –verbal si 38% intonatiilor vocii. Miscarile noastre sunt deci reflectarea gandurilor noastre, cu conditia insa de a sti cum sa le descifram.

Miscarea mainilor. Legendele urbane spun ca cei care isi misca mainile foarte mult, mint. Dar trebuie sa se vada daca exista si o ruptura de ritm in toate acestea. O persoana care nu prea are obiceiul sa le mobiliezeze in timp ce vorbeste si care incepe brusc sa le agite este revelatoare. Iar daca vei misca mainile in mod brutal, inseamna ca este vorba despre o stare de stres, de excitatie sau dorinta de a disimula ceva.

Gesturile parazite. Daca ne dorim sa ne concentram asupra semnelor de minciuna, ar trebui sa ne indreptam atentia asupra gesturilor parazite. Adica atingerea urechii, a parului, scarpinatul nasului, etc. De aceste gesturi parazite se folosesc cei care mint dar care vor sa para naturali.

Pozitiile de inchidere. O persoana care isi incruciseaza bratele atunci cand vorbeste cu cineva se intalneste destul de des. Aceasta pozitie de inchidere permite fie pastrarea unei anumite distante, fie linistirea. Atunci cand ne incrucisam membrele superioare, ne simtim intr-o situatie de slabiciune si aceasta postura permite fie crearea unei bule protectoare, fie afirmarea.

Nasul. Iata partea corpului care te poate trada cel mai usor. Pentru a intelege asta, trebuie sa faci un test simplu. Cere unei persoane sa ascunda o moneda in mana dreapta sau stanga, la alegere. In mod inconstient, privirea se va indrepta inspre mana unde este ascunsa moneda. Dar atunci cand te uiti la o persoana care disimuleaza ceva, cel mai bine ar fi sa urmaresti directia nasului sau.

Zambetul Duchenne. Duchenne este un neurolog francez care a studiat rolul expresiilor faciale in limbajul non-verbal si care a evidentiat faptul ca anumiti muschi ai zambetului pot sa functioneze involuntar. Putem ghici deci daca un zambet este fortat sau nu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?