De ce lintea este ideală în cadrul unui regim?

Iti place lintea? Cu ce frecventa o consumi? Stii care sunt avantajele sale pentru sanatate? Lintea este un aliment excelent pentru sanatate pe care il poti consuma atat cat vrei.

S-a demonstrat de foarte multe ori ca un consum regulat de linte este foare benefic pentru sanatate. Lintea este printre altele, recomandata drept un aliment diuretic deoarece are multiple beneficii pentru sanatate. Are si un nivel destul de ridicat de nutrienti esentiali, precum polifenolii si alti compusi bioactivi. Acesti nutrienti ne pot proteja de maladiile neurodegenerative precum diabetul, obezitatea, cancerul sau alte probleme cardiace.

Pe langa toate aceste beneficii, lintea este un aliment foarte polivalent care este ideal in cadrul unui regim sanatos. Incearca si vei vedea foarte repede rezultate rapide si durabile, atat pentru sanatate cat si pentru aspectul fizic.

Lintea este un aliment ideal deoarece este bogata in proteine. Lintea este o sursa excelenta de proteine. O ceasca contine numai putin de 18 grame de proteine. Este alegerea excelenta deci pentru a inlocui alte alimente bogate in proteine, dar si in grasimi saturate precum carnea rosie.

Iar datorita nivelului bogat de proteine, lintea este cea care poate, printre aletele, facilita repararea celulelor si dezvoltarea tesutului muscular.

Lintea este cea care poate ameliora metabolismul. Obezitatea sau supraponderabilitatea pot sa fie cauzate si de probleme legate de incetinierea metabolismului sau de constipatie. Aceste probleme apar atunci cand organismul nu poate elimina asa cum trebuie lucrurile de care nu mai are nevoie, acumuland o mare cantitate de grasime.

Datorita nivelului ridicat de proteine si alti nutrienti esentiali, lintea poate accelera metabolismul. Poate elimina excesul de grasime si nu va mari nivelul de colesterol din sange.

Lintea este foarte bogata in fibre. Acest lucru poate accelera metabolismul si poate regla toate procesele digestive. Sa nu uitam ca fibrele sunt esentiale pentru buna functionare a organismului. Dar in acelasi timp, pot elimina toate excesele si lucrurile de care nu ai are nevoie organismul.

Lintea poate sa reduca apetitul. Datorita nivelului ridicat de fibre, lintea poate reduce senzatia de foame si te ajuta sa te simti satula pentru mai mult timp. Poti reduce deci aportul zilnic de calorii, reducand portiile.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?