Cum să îți întreții calculatorul simplu și ușor?

Calculatoarele sunt device-uri pe care toata lumea le foloseste in prezent: pentru trimiterea mesajelor importante, pentru vizionarea filmelor sau pur si simplu pentru momente de relaxare, prin intermediul jocurilor. Pentru ca aceste obiecte sa fie durabile, utilizatorii trebuie sa le ingrijeasca in mod constant, iar mai jos exista cateva sfaturi despre cum se poate face acest lucru.

Curatarea monitorului
Pentru ingrijirea monitorului, cei care au calculatoare acasa sau la birou pot folosi servetele special create pentru asta. Ele pot fi cumparate din magazinele de calculatoare. Foarte important de retinut este faptul ca monitoarele nu trebuie niciodata curatate cu carpe umede ori solutii care in mod normal se folosesc pentru curatarea geamurilor.

O tastatura mereu curata
Intrucat multi dintre oameni mananca in fata calculatorului, la un moment dat, in interiorul tastaturii se aduna reziduuri care impiedica utilizarea proprie a tastelor. In plus, praful se depune foarte usor in spatiile dintre taste. Cei care doresc sa aiba mereu o tastatura curata trebuie sa o stearga in permanenta, iar din cand in cand, sa o desfaca de tot, pentru a scoate reziduurile din ea.

Unitatea de sistem
Unitatea de sistem este foarte importanta pentru o buna functionare a calculatorului. Cei care doresc sa o curete, trebuie sa deschida capacul carcasei din partea stanga, cu ajutorul unei surubelnite cu capul in stea. Apoi, cu ajutorul unui aspirator trebuie sa indeparteze cu grija praful de pe ventilatie si de pe sursa de alimentare. De asemenea, cooler-ul si radiatorul trebuie si ele sterse de praf.

Pastrarea informatiilor
Toti oamenii pastreaza fisiere importante pe calculator, fie ca este vorba despre documente sau fotografii. Din pacate insa, atunci cand calculatorul se defecteaza, utilizatorii pot pierde tot ce au in memoria acestuia. Recomandat este ca fisierele sa fie mutate constant pe dispozitive externe. Astfel, utilizatorii nu vor pierde niciodata nimic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *