Cum să cauți pe Google: trucuri utile pe care încă nu le folosești

Nu exista doar o modalitate de a efectua o cautare pe Google. Exista mai multe trucuri care iti permit sa efectuezi cautari avansate sau sa folosesti altfel motorul de cautare ultra cunoscut.

Daca si tu, la fel ca majoritatea internautilor din intreaga lume folosesti motorul de cautare Google, tastand cateva cuvinte in campul de cautare, vei fi cu siguranta surprins de ceea ce vei descoperi: alte modalitati de a efectua o cautare.

Aceste trucuri nu sunt noi dar cu siguranta inca nu le folosesti. Faciliteaza enorm cautarea, ajutand motorul de cautare sa inteleaga si sa se orienteze spre cautarile cerute.

O expresie exacta. In momentul in care tastezi doua sau mai multe cuvinte in campul de cautare Google, pentru motorul de cautare prioritare vor fi aceste cuvinte, paginile care contin aceste cuvinte, nu neaparat in cea mai buna ordine si uneori oferind rezultate superficiale. Acest truc va fi util in special pentru cautarea unui cuplu “nume prenume” sau “prenume nume” sau un mesaj de eroare precis spre exemplu. Pentru a cauta o expresie exacta foloseste ghilimelele. Spre exemplu, « iPhone nu a putut fi actualizat ».

Nu acel cuvant. Nimic nu este mai enervant atunci cand cautam ceva decat sa dam peste rezultate la care nu ne asteptam deloc. Exemplu « descarcare pe YouTube » cand cautam sa descarcam un clip video. Vom avea o multime de rezultate de cautare care ne vor propune sa descarcam si varianta audio chiar daca noi o cautam pe cea video. Pentru a exclude aceste lucruri foloseste semnul de – (minus) in fata cuvantului, mult mai eficient decat daca precizezi video in cautare. Caz in care se vor exclude toate rezultatele care contin cuvintele MP3 si Audio.

Cautare pe un singur site. Toate site-urile de pe Internet sau aproape toate includ un motor de cautare. Insa, din nefericire, uneori acesta este ineficient, in special atunci cand continutul site-ului este enorm precum un forum de discutii. Pe de alta parte, continutul nu este intotdeauna ordonat asa cum trebuie. Google poate inlocui cu usurinta motorul site-ului sesizand cautarea sa imediat dupa comanda site:exemple.org.

Acceseaza rezultatul chiar daca pagina este inaccesibila. Google nu cauta prin site-uri in timp real. Cu ajutorul unui robot, exploreaza universul web in mod constant si memoreaza majoritatea paginilor pe care le gaseste. Uneori, rezultatul care ne este propus nu este accesibil. Pentru a accesa un astfel de URL, poti folosi comanda de care vorbeam mai sus, exemple.org. care iti va furniza mai multe informatii.

Mai multe rezultate pe aceeasi pagina. Daca efectuezi in mod regulat cautari complexe si daca ai obiceiul sa explorezi mai multe pagini inainte de a gasi un rezultat atunci poate fi destul de enervant sa schimbi pagina odata la 10 rezultate. Exista cu toate acestea o solutie pentru a spori numarul rezultatelor de pe pagina, trecand pe la setari. Trebuie sa alegi Afiseaza mai multe rezultate pe pagina si atunci iti va fi mult mai usor sa citesti rezultatele cautarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *