Cele mai frumoase plaje din Irlanda

Irlanda este o țară mistică. Faleze impresionante, coaste ce le taie turiștilor respirația, sătucuri izolate…iată care sunt cele mai frumoase plaje din Irlanda.

Lough Tay, perla neagră
Ia-o pe străduța îngustă dintre Sally Gap și Sraghmore: vei profita de o priveliște extraordinară asupra acestei regiuni fotogenice. Mărginită de plaje de nisip, Lough Tay seamănă cu o perlă neagră. Se spune că în apele acestea și-a aruncat regele Arthur sabia legendară. Atenție, în această zonă activitățile nautice sunt interzise însă priveliștea este superbă, merită o escală.

North Bull Island și rezerva biosferei
North Bull Island este o insulă artificială cu o suprafață de 300 de hectare mărginită de o plajă lungă și de o rezervă a biosferei care găzduiește iarnă de iarnă cele mai mari colonii de păsări din Irlanda. Gâște, rațe, stârci cenușii, sunt doar câteva din superbele păsări ce pot fi admirate.

Coumeenoole
La Dunquin, în comitatul Kerry, plaja Coumeenoole este ascunsă de o faleză înaltă. Apa de culoarea smaraldului se loveste din când în când de plaja liniștită. Plaja este pur și simplu splendidă, peisajul de basm.

Silver Strand, o plajă celebră
Silver Strand le oferă turiștilor o mulțime de facilități. Leisureland este locul ideal în care poți profita de plajă chiar și atunci când soarele se află după nori. Mai frecventată decât restul plajelor din Irlanda, Silver Strand este și una din cele mai frumoase.

Plaja Keem
Pe insula Achille vei găsi o plajă cu nisip auriu, plaja Keem. Conform legendei, Sf. Patrick ar fi binecuvântat aici apa mării și frumusețea peisajului îi oferă acestuia un omagiu. Ideală pentru un pic-nic în familie.

Great Blasket și satul său fantomă
Plaja Great Blasket reprezintă escala ideală pentru amatorii de senzații tari datorită satului său fantomă. Pe plajă, ai toate șansele să te întâlnești cu o focă.

Un comentariu la „Cele mai frumoase plaje din Irlanda

Faci un comentariu sau dai un răspuns?