Alimentele care te pot ajuta să combați retenția de apă

Retentia de apa se caracterizeaza prin umflarea tesuturilor cauzata de un exces de lichide in corp. Corpul uman este compus in proportie de 65-70% din apa iar atunci cand 2 sferturi din aceasta se afla in celule, apar umflaturi ale mainilor, gleznelor si coapselor. In limbajul medical se vorbeste despre edem, care poate afecta atat femeile, cat si barbatii.

Unele alimente te pot ajuta insa sa combati retentia de apa. Iata care sunt acestea:

Graul integral. O excelenta sursa de magneziu, graul integral este cel care poate sa mentina constant lichidul corporal. Este vorba despre echilibrul hidric.

Banana. Banana te ajuta si ea sa combati retentia de apa, fiind un fruct care are un nivel ridicat de potasiu si de vitamina B5.

Scortisoara. Scortisoara este alegerea perfecta pentru a combate retentia de apa, fiind o mirodenie care participa la procesul de termogeneza. Este cea care va creste temperatura corpului, antrenand in acelasi timp o pierdere importanta de grasime si de apa.

Avocado. Avocado este un aliment foarte hranitor cu un aport de calorii foarte moderat. Este bogat in potasiu deci participa la retentia de apa, coborand in acelasi timp nivelul de sodiu din organism.

Ananasul, solutia cea mai buna contra edemelor. Foarte bogat in potasiu, ananasul este un fruct diuretic prin excelenta. Fibrele insolubile pe care le contine fac din el un real ajutor pentru intestinele mai lenese.

Anghinarea, un activator al diurezei. Secretul anghinarei este inulina, un zahar mai special, care favorizeaza eliminarea apei. Este foarte bogata in potasiu deci are si o mare putere diuretica.

Strugurii, foarte puternici pentru a elimina apa. Strugurii sunt fructe foarte bogate in apa si potasiu, cu virtuti drenante incontestabile. Consumand struguri in mod regulat, vei reusi sa elimin apa din tesuturi si sa previi deci edemele.

Carnea alba si pestele, contra deficitului de proteine. Proteinele au si ele un efect diuretic. Fac apa sa iasa din sange, aceasta fiind eliminata mai apoi prin urina. Au astfel, un efect invers fata de cel al sarii. Aceasta retine apa in tesuturi, in timp ce proteinele o alunga.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?