3 lucruri despre Einstein

1. Einstein era un copil gras cu un cap enorm
Cand Pauline Einstein, mama lui Einstein, i-a dat nastere, a crezut ca fiul sau este diform din cauza capului exagerat de mare si neregulat.

Ceafa micutului era atat de mare, incat toata familia l-a considerat un mic monstru. Medicul insa i-a calmat spunandu-le ca in cateva saptamani va avea forma normala. Ceea ce s-a si intamplat. Cu timpul, micutul Albert a crescut normal, doar ca toti il considerau putin mai impiedicat si chiar incet la minte.

2. In copilarie avea probleme de vorbire
In copilarie, cu greu il puteai auzi pe Einstein vorbind. Si cand o facea, vorbea foarte rar. Inainte isi spunea propozitia in gand, sau o murmura, si abia dupa ce era sigur ca o prounta cum trebuie o spunea cu voce tare. Einstein a vorbit asa pana la noua ani. Parintii lui se temeau din ce in ce mai serios ca era retardat, cu toate ca frica lor era complet nefondata.

Otto Neugebauer, un istoric al stiintei, povesteste o anecdona hazlie legata de acest fapt.

„Parintii sai erau extrem de ingrijorati vazandu-l ca nu vorbeste. Intr-un final, la cina, a rupt tacerea si a spus tare si clar: „Supa asta e prea fierbinte!” Prima data socati si apoi extaziati de fericire, parintii sai l-au intrebat de ce nu spusese niciun cuvant pana atunci. Einstein a raspuns calm: „Pentru ca n-am avut de ce sa ma plang pana acum”.

3. O busola a fost cea care l-a inspirat
Cand Einstein avea doar cinci ani tatal sau i-a aratat ceva care i-a aprins interesul spre stiinta: o busola. In acea zi care a fost definitorie pentru el, dar si pentru intreaga omenire, micutul Einstein era bolnav la pat. Atunci tatal sau i-a adus o busola ca sa se joace cu ea, iar Albert a fost fascinat de faptul ca oricum intorcea cutiuta, sageata se indrepta spre aceeasi directie. De atunci a vrut cu orice pret sa afle ce anume face sa se intample aceasta minune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *